23948sdkhjf

Spendrups påbörjar stor fraktupphandling

Spendrups Bryggeri och Bryggeritransport upphandlar nu koncernens transporter till och från Spendrups anläggningar, leverantörer och kunder. Kontraktstiden är 3 plus 1 år med start januari 2018.

Det framgår av pressinformation från Spendrups.
Upphandlingen omfattar transporter av mer än 300 000 ton gods per år.
Upphandlingen sker i två steg där det första steget, Request for Information (RFI), syftar till att dels samla in information om hur leverantörerna kommer lösa Spendrups transportbehov och dels att välja ut vilka leverantörer som ska gå vidare till det andra steget i upphandlingen, själva offertfasen eller Request For Proposal (RFP). Spendrups och Bryggeritransport kommer även att titta på vilka synergier som kan finnas med leverantörernas befintliga flöden för att transporterna ska bli så effektiva och hållbara som möjligt. En annan viktig del i upphandlingen är att på ett effektivt sätt samordna direktleveranser, fjärrleveranser och närdistribution för att minska omlastningar och körsträckor och därmed minska miljöpåverkan. Leverantörerna uppmanas i det första upphandlingssteget att föreslå alternativa upplägg till dagens transportflöden för ett ge en mer effektiv verksamhet.
Volymerna i de olika transportflödena varierar över året med flera tydliga säsongsvariationer och volymerna varierar även över veckans dagar. Detta gäller framför allt gränshandelsvolymerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079