23948sdkhjf

GDL storinvesterar i lager för Kivik-uppdrag i Kristianstad

GDL Transport bygger ett nytt toppmodernt logistiklager i Kristianstad som blir ett centrallager för Kiviks Musteri.
Det är en viktig etablering som inte bara ger ett antal nya arbetstillfällen utan bidrar till att det blir lättare för företag i regionen att hitta effektiva logistik- och transportlösningar.
- Lagret som byggs i Kristianstad skall står klart 2018 och kommer i framför allt att bli ett helt nytt centrallager för Kiviks Musteri som vi under många år har haft en god relation med och som är en viktig kund till oss, säger Henrik Holm, vd i GDL Transport. Kiviks Musteri fortsätter, enligt vd Thomas Jensen, att utvecklats positivt och måste därmed utöka lagerkapaciteten för att få plats med den ökande produktionen. Detta överensstämmer helt med vår strategi att växa med kunden samt ta större del av våra kunders totala logistiklösningar. Etableringen av ett centrallager för Kiviks Musteri passar också väl in för oss då placeringen kan samordnas med vårt redan befintligt transportkontor i Kristianstad.
Pär Landin, affärsutvecklare i GDL Transport, framhåller att lagret blir toppmodernt med olika temperaturzoner för kyl- och frysprodukter, modernt WMS-system för hantering av lagring, plock och pack samt plats för 20 000 pallplatser.
- Den stora lagerkapaciteten ger oss även möjlighet att utöka verksamheten med fler kunder, säger han. Det underlättar för befintliga företag att expandera och det kan genom infrastrukturen bidra till att regionen lockar till sig nya etableringar som skapar fler synergier mellan olika parter. Transporterna mellan Kiviks Musteris fabrik i Kivik som dagligen försörjer centrallager och fabrik med varor kommer i huvudsak att drivas med HVO-bränsle med minimal miljöbelastning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094