23948sdkhjf

LKAB Berg & Betong får ny vd

Den 1 februari i år tillträder Björn Koorem som ny vd i LKAB Berg & Betong AB, den helägda dotterkoncernen till LKAB.
Koncernen erbjuder bland annat utförandeentreprenader inom bergförstärkning och ortdrivning, producerar och levererar betong och explosiva varor, förädlar och transporterar gråberg och mineraler, samt erbjuder verkstads-, konstruktions- och underhållstjänster till LKAB och till externa kunder.
- Björn har en lång och gedigen erfarenhet av för LKAB Berg & Betong-koncernen relevanta områden och från att leda stora verksamheter, och jag ser fram emot att välkomna honom till verksamheten, säger Åsa Sundqvist, direktör för Verksamhetssupport & Affärsutveckling inom LKAB där LKAB Berg & Betong ingår. Sammantaget bidrar detta till att verksamheten inom LKAB Berg & Betong kan utvecklas vidare.
Björn Koorem kommer närmast från jobbet som platschef för Boliden Aitik, men har innan dess bland annat varit ansvarig för anläggningsverksamhet i LKAB:s underjordsgruva i Malmberget och även varit chef för malmbergsgruvan.
LKAB Berg & Betong är tillsammans med dotterbolagen LKAB Mekaniska och LKAB Kimit en ledande koncern med fullservicelösningar för gruv- och anläggningsindustrin, med cirka 200 anställda. LKAB Berg & Betong ansvarar för betongtillverkning, krossning och förädling av gråberg- och mineralprodukter, bergförstärkning samt olika borr- och sprängtjänster ovan och under jord. Verksamheten är koncentrerad till Malmfälten men marknadsområdet sträcker sig över hela Sverige och övriga Norden. Vår största kund är LKAB som äger bolaget till 100 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063