23948sdkhjf

SCA väljer Hector Rail för virkesfrakter

Hector Rail har träffat en överenskommelse med SCA Skog om att Hector Rail under tio år ska transportera rundvirke till SCA:s bruk och sågverk i Norrland – från Sundsvall i söder till Piteå i norr.
Genomgående kommer storleken på tågen att öka. Detta innebär en ökad effektivitet på SCA:s terminaler, i tågproduktionen samt för järnvägens infrastruktur.
Hector Rail kommer för det nya upplägget investera i helt nya lok, som kan dra tyngre tåg, återmata el vid inbromsning och som kan växla in och ut från terminaler utan kontaktledning. Vagnparken byts också till största delen ut till en ny generation av vagnar med ännu större lastkapacitet.
SCA och Hector Rail har tecknat ett tioårigt avtal och det nya avtalet avlöser nuvarande avtal per årsskiftet 2017/2018 och löper till och med december 2027.
- Vi är oerhört stolta och glada att få ett förnyat förtroende från SCA Skog, säger Mats Nyblom, vd i Hector Rail. Vi har arbetat innovativt och med ett omfattande arbete har vi kunnat modernisera hela transporterbjudandet och verkligen erbjudit något nytt. Dessutom spelar det förtroende vi har efter tio års samarbete också en stor roll. Här ska ett stort tack riktas till alla som under dessa år bidragit till en bra leverans.
Hector Rail kör sedan tidigare SCA:s rundvirke i mellersta Norrland. Tillkommande volymer är SCA:s rundvirkestransporter i övre Norrland samt nytillskott av volymer som en följd av SCA:s omfattande investeringar i massafabriken i Östrand. Totalt rör överenskommelsen järnvägstransport av cirka 3,5 miljoner kubikmeter per år när den utbyggda Östrandsfabriken är i full drift.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063