23948sdkhjf

Helsingborgs Hamn investerar i ny kaj

Två blir tre. 55 miljoner kronor är investerade för att Helsingborgs Hamn ska bli än mer värdefull för kunder och containervolymer. Den 23 december öppnade den nyanpassade containerkajen. Det första anlöpande rederiet blev OPDR och fartyget Morsum som kom lastad med citrusfrukt.
13 meters vattendjup. 225 meter långa fartyg. En nyinköpt mobilkran i tungviktsklassen (Liebherr LHM 550). En förstärkt och renoverad kaj med alla tillbehör och nyutbildad personal med kundens bästa i fokus.
- Vi är glada över att vi i Helsingborgs Hamn kan presentera en helt nyanpassad containerkaj, säger Nicklas Romell, försäljningschef i Helsingborgs Hamn. Ett verkligt energitillskott i vårt erbjudande som kommer att hjälpa kunderna skapa ännu bättre affärer.
Med satsningen på en tredje containerkaj ökar hamnens kajkapacitet för containerhantering i ett slag med 50 procent. Ett historiskt framsteg för att utveckla hamnens erbjudande. Under 2016 har investeringarna följt slag i slag på kaj 903. Kajen har breddats och förstärkts samt moderniserats för containerkörning, yardplanning har utvecklats, installationer flyttats, en ny mobilkran köpts in och personalen har utbildats. Nu står allt redo.
Från att tidigare varit en kaj som använts för pelletshantering gäller nu en helt ny nivå av användning. Ett exempel på hur hamnen kan växa och erbjuda mer kapacitet inom hamnens befintliga områden.
- Det är spännande att vi hela tiden utvecklas och lyckas växa vår verksamhet inom befintligt hamnområde, säger Nicklas Romell. Med en kraftigt ökad kapacitet gör vi hamnen ännu bättre för kunderna som får större tillgång till anlöp med containrar. Risken för att kunder ska behöva vänta minskar rejält och vi är ännu mer flexibla än tidigare.
Med den omfattande investeringen och satsningen kan hamnen ta in flera stora fartyg samtidigt och direkt ge dem service med containerlyft. Driftsäkerheten ökar och vid servicearbeten och underhåll kommer det finnas en extra tillgänglig kaj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048