23948sdkhjf

DFDS fyller 150 år – medarbetarna blir aktieägare

På fredagen, den 16 december klockan 14.00, firade alla DFDS-medarbetare bildandet av DFDS för 150 år sedan, genom samordnade arrangemang på koncernens samtliga terminaler, fartyg och kontor i hela Europa.
Med anledning av detta har DFDS, som jubileumsgåva till medarbetarna, valt att tilldela samtliga, av de mer än 7 000 medarbetarna, aktier i bolaget. Alla, som var anställda den 1 december i år, och som arbetar minst 24 timmar i veckan, fick vardera 30 aktier till ett totalt värde av motsvarande cirka 14 000 svenska kronor (cirka 10 000 danska kronor), oavsett tjänst, land eller placering. Medarbetare med färre timmars tjänstgöring får ett antal i förhållande till de timmar man arbetar.
- Väldigt få företag får möjligheten att kunna fira sin 150 års födelsedag, och ännu färre kan göra det ett år när företaget kanske är på väg mot det bästa resultatet i verksamhetens historia, säger Niels Smedegaard, CEO i DFDS-koncernen. Därför vill vi förena vårt jubileumsfirande med ett tack till våra många medarbetare, som tillsammans varit med och skapat suveräna förutsättningar för at också i framtiden kunna bidra med tillväxt för människor och företag.
Aktierna är bundna i tre år, varefter de fritt kan inlösas av medarbetarna, som därmed blir aktieägare i bolaget.
Det totala värdet av tilldelningen överstiger motsvarande cirka 98 miljoner svenska kronor (70 miljoner danska kronor).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063