23948sdkhjf

Vägslitageskatten i fokus på Västerbottensdagarna

Den 26 januari arrangerar Västerbottens Handelskammare ett seminarium om vägslitageskatten. Seminariet äger rum på Grand Hotel i Stockholm i samband med de årligen återkommande Västerbottensdagarna.
Seminariet kommer att belysa vilka konsekvenser ett införande av en avståndsbaserad skatt för lastbilar kommer att få för näringsliv och samhälle i Västerbotten.
Talare är bland andra Vilhelm Andersson, Särskild utredare i Vägslitageskattekommittén, basindustriföreträdare från Västerbotten och Pär Lärkeryd, vd i Norra Skogsägarna.
Seminariet kommer även att visa vilka initiativ för klimatsmarta transporter som varuägare och transportföretag har tagit på senare tid. Här medverkar Ulf Bergström, Samverkan före detta Sultzer/Olofsfors, Annika Löfgren, platschef i Jysk, Claes Johansson, vd i Nässjö Näringsliv, Thord Sandahl, vd och koncernchef i Sandahlsbolagen, Johnny Holmgren, terminalchef i NLC i Storuman och Roger Blom, vd i Ernsts Express.
Avslutningsvis hålls en paneldebatt om politikens roll för klimatsmarta transporter. Här medverkar riksdagspolitiker och näringslivsföreträdare från Västerbotten.
Moderator är Anders Karlsson, chefredaktör för Transport & Logistik Idag/Transportnet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078