23948sdkhjf

Rushrail i konkurs

På måndagseftermiddagen försattes Rushrail på egen begäran i konkurs vid Stockholms tingsrätt. Bolaget har den senaste tiden varit föremål för företagsrekonstruktion och den 8 december beslutade Stockholms tingsrätt att rekonstruktionsperioden ska upphöra.
Det framgår av ansökan om konkurs och beslut om konkurs från Stockholms tingsrätt som Transport & Logistik Idag/Transportnet har tagit del av.
Transport & Logistik Idag/Transportnet har tidigare rapporterat om att det sedan den 22 augusti i år och fram till den 22 november i år har pågått en företagsrekonstruktion i Rushrail. Efter det begärde Rushrail om en förlängning av företagsrekonstruktion i bolaget. Den 8 december avslog Stockholms tingsrätt denna begäran och beslutade att företagsrekonstruktionen i bolaget ska upphöra.
På måndagen, den 12 december, begärde Rushrail sig själv i konkurs. Stockholms tingsrätt beslutade om konkursen under måndagseftermiddagen.
I beslutet om upphörande av företagsrekonstruktion i Rushrail framhåller Stockholms tingsrätt att tingsrätten – om det finns särskilda skäl - kan medge att en företagsrekonstruktion får pågå under ytterligare högst tre månader.
Tingsrätten förklarar att det i förarbetena till denna bestämmelse uttalas att en restriktiv hållning är befogad när det gäller att besluta om förlängning av den inledande tremånadersfristen.
I beslutet framhåller tingsrätten att Rushrail har uppgett att bolaget har träffat en avsiktsförklaring med en investerare, vilken kan komma att innebära att bolaget får en ny ledning. Vidare har Rushrail till tingsrätten uppgett att bolaget tillförts kapital för att möjliggöra en rekonstruktion. Enligt Rushrail var planen att genomföra en vanlig rekonstruktion med ackord. Enligt tingsrätten är uppgifterna som Rushrail lämnat förhållandevis allmänt hållna och inte tillräckligt detaljerade ifråga om hur den framtida planen för en rekonstruktion ser ut, vilka åtgärder som behövs vidtas för att planen skulle kunna genomföras och när de återstående åtgärderna skulle ske. Vid dessa förhållanden finner tingsrätten att det inte finns särskilda skäl att medge en förlängning av företagsrekonstruktionen. Av det skälet beslutade tingsrätten att företagsrekonstruktionen i Rushrail ska upphöra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093