23948sdkhjf

Tre rederijättar bildar ny containerallians

Maersk Line, Mediterranean Shipping Company (MSC) och Hyundai Merchant Marine (HMM) har beslutat att ingå ett nytt strategiskt samarbete. Samarbetet är inte en del av 2M-alliansen mellan Maersk och MSCH, men kommer dock att ge Hyundai Merchant Marine tillgång till 2M-nätverket.
- Vi är glada för att ingå detta strategiska samarbete med Hyundai Merchant Marine, Koreas ledande containerrederi, säger Søren Toft, Chief Operating Officer i Maersk Line. Samarbetet kommer att leda till att 2M-nätverket förbättras och ökar närvaron på viktiga rutter över Stilla Havet. Vi ser fram emot att dra fördel av dessa nya möjligheter till gagn för våra kunder.
Det nya samarbetet mellan de tre containerrederijättarna är en kombination av köp och byte av ankomst- och avgångstider, samt Maersk Line och MSC:s övertagande av drift och charter av fartyg, som för närvarande är chartrade av HMM.
Avtalet planeras att starta i april 2017 förutsatt att samarbetet får godkänt av berörda konkurrensmyndigheter. Den första avtalsperioden i samarbetet är på tre år, med möjlighet till förlängning. Avtalet omfattar öst-västliga globala rutter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063