23948sdkhjf

Fortfarande lång väg kvar till helt papperslös lagerinventering

Mer än hälften av företagen använder penna och papper när de inventerar. Det visar en ny undersökning som teknikföretaget Idnet genomfört bland logistikchefer i större svenska företag.
Lagerinventering är en viktig del i många företags verksamhet men metoder och arbetssätt varierar. Den under hösten genomförda undersökningen visar att inventering är ett område där övergången till ny teknik inte fått fullt genomslag.
- Det är överraskande att hälften av företagen fortfarande använder papper och penna när de inventerar, säger Christina Befwe, marknadschef i Idnet. Vi vet att nya tekniklösningar ger kvalitetsförbättringar och stärkt konkurrenskraft och det är förvånande att inte fler insett värdet av och tagit till sig ny teknik.
Undersökningen visar att den näst vanligast inventeringsmetoden är att använda handdatorer. Det gör en tredjedel av företagen i undersökningen.
På fråga om företagen stänger ner verksamhet för att inventera svarar fyra av tio att de gör det helt eller delvis. Drygt hälften anger att verksamheten hålls igång som vanligt under inventering.
Undersökningen ger stöd för att valet av inventeringsmetod har betydelse för den löpande verksamheten. Användande av penna och papper är den metod som i minst utsträckning gör att verksamheten håller igång som vanligt. Av de som använder papper och penna stänger mer än hälften helt eller delvis ned verksamheten när de inventerar. För de som använder handdator eller truckdator är det nästan dubbelt så vanligt att verksamheten hålls igång som vanligt under inventering.
Undersökningen har genomförts under hösten 2016 bland logistikchefer i större svenska företag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.058