23948sdkhjf

Bring inför smart lås för smidigare hemleveranser

Under slutet av året intensifierar Bring sin satsning ytterligare för smidiga hemleveranser genom ett samarbete tillsammans med Glue. Det tillkännagav Johan Holgersson, marknadsdirektör i Brings e-handelsdivision, på Detaljhandelns Logistikdag i Stockholm den 30 november.
Det absolut vanligaste alternativet i Sverige att få sina varor levererade till ett utlämningsställe när man handlar på nätet. Hemleveranser efterfrågas av allt fler nätshoppare, det visar siffrorna från Brings nordiska konsumentundersökning – Bring research.
- Nätbutikerna skapar med den här lösningen en positiv leveransupplevelse för deras kunder, säger Johan Holgersson. Med hjälp av smart teknologi vill vi på Bring göra det möjligt för konsumenter att få leveranser hela vägen hem, utan att faktiskt vara hemma. Lösningen ger även konsumenten möjlighet att vara delaktig i leveransen och ha kontroll över den på ett enkelt sätt.
Lösningen är ett nytt smart lås som är kopplat till en app på en smartphone. Det är ett lås som enkelt installeras på det befintliga låset. Konsumenten väljer leveransalternativet In Home delivery i kassan i nätbutiken. Då skapas det en engångsnyckel för just den specifika leveransen och specifika chauffören koppllat till en exakt dag och tid. Som konsument kan du följa vilka behörigheter som skapats, vilken tid dörren har öppnats och låsts samt om du även önskar ta tillbaka behörigheter. När Brings chaufför kommer fram till adressen öppnar hen dörren och ställer in paketet innanför dörren, samt stänger och låser med hjälp av Glueappen. I samma ögonblick ser mottagaren i sin app att leveransen är genomförd.
- Glues uppgift är att göra vardagen enklare genom smart access till ditt hem, säger Carl Johan, vd och grundare av Glue. E-handeln begränsas av krånglig kundupplevelse när man behöver anpassa sitt liv efter paketleveranser. Tillsammans med Bring hoppas vi kunna hjälpa många personer med en enklare köpupplevelse och skapa tid till saker som verkligen betyder något. Vi tror ju också att en Glue användare kommer att handla mycket oftare på de e-handlare som är anslutna.
Samarbetet mellan Bring och Glue inleds i slutet på året med utvalda e-handlare med leverans till bostäder i centrala delar i Stockholm, Bromma och Solna. I mitten på 2017 planeras lösningen även omfatta adresser i centrala Oslo. E-handlare som kommer erbjuda det nya hemleveransalternativet är bland andra Vitvaruexperten och Tvexperten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063