23948sdkhjf

Lena Göthberg prisas för sitt engagemang för sjöfarten

Lena Göthberg, vd i GIGS samt grundare, producent och värd för Shipping Podcast utsågs på tisdagen till Årets Sjöfartsprofil 2016. Hon har ett brett internationellt nätverk inom sjöfartsbranschen och har bidragit stort till att sprida kunskap om och öka intresset för sjöfarten.
Årets Sjöfartsprofil utses varje år av Göta Älvklubben med syftet att synliggöra några av alla dem som arbetar inom sjöfartsnäringen i Sverige. Den som utses ska under året ha utmärkt sig med nya idéer, gott entreprenörskap, goda visioner eller på annat sätt visat på den kraft som finns inom dagens svenska sjöfart.
Juryns motivering lyder:
”Lena Göthberg har ett brett internationellt nätverk inom sjöfartsbranschen. Hon har bidragit stort till att sprida kunskap om och öka intresset för sjöfarten. Lena går i bräschen för en mer digitalt baserad sjöfartsdebatt och kommunicerar på ett innovativt sätt i sociala medier. Dessutom har hon startat Shipping Podcast, där företrädare för branschen intervjuas om deras gärning och passion för den maritima näringen.”
- Jag är både överraskad och glad över att min strävan att öka kunskapen om sjöfartens betydelse till en bredare allmänhet uppmärksammas och premieras på det här sättet, säger Lena Göthberg.
Göta Älvklubben, med säte i Göteborg, är ett anrikt och spännande forum för människor inom sjöfartens näringar och för sjöfartsintresserade personer inom medievärlden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109