23948sdkhjf

Sundfrakt inför guld, silver och brons i klimatnytta

Sundfrakt i Sundsvall inför nu sammansatta paket där de garanterar sina kunder klimatnytta. Paketen delas in i guld, silver och brons.
Sundfrakt framhåller att alla behöver minska sin miljöpåverkan. Sverige har som ett föregångsland inom klimatområdet satt ett mål på en fossilbränslefri
fordonsflotta senast år 2030. Sundfraktgruppen har bestämt sig för att vara med på resan till ett långsiktigt hållbart Sverige.
Sundfraktgruppen har sedan länge arbetat aktivt med olika hållbarhetsinitiativ till exempel ligger bolaget i framkant med förnyelsebara drivmedel med hög klimatnytta. Nu vill Sundfrakt ta detta ett steg längre och erbjuda sina kunder sammansatta paket där bolaget garanterar klimatnyttan. Sundfrakt kombinerar
insatser som de delar upp i tre B:n; Bilen, Bränslet och Beteendet för att uppnå breda och hållbara miljövinster.
Sundfrakt kallar sina klimatsmarta transporter för Sundfrakt Guld, Sundfrakt Silver och Sundfrakt Brons. Varje paket innehåller ett antal åtgärder som har en positiv effekt på miljön. Exempelvis ger Sundfrakt Guld minst 85 procent koldioxidreduktion, fordon med hög euro-/stegklassning, samt nyttjande av miljövänliga oljor och däck med mera. Kunden är genom uppföljningsverktyget alltid uppdaterad på uppnådda miljövinster.
Konceptet gör det enkelt för kunden att välja en klimatsmart transport.
Med en omsättning på cirka 1 miljard kronor är Sundfraktgruppen ett av landets största logistik- och maskinföretag. Gruppen sysselsätter cirka 500 personer. Bolaget kan erbjuda allt från enklare uppdrag till mer komplicerade och sammansatta lösningar. Sundfrakt har lösningar såväl inom bygg- och anläggning som insatsvaror till industrin, inom skogen, miljötransporter samt specialgods. Sundfraktgruppen har mycket lång erfarenhet i hantering av farligt gods. Företaget har eget bränslebolag med fokus på förnyelsebara produkter samt egna bergtäkter för grus och fyllnadsmassor.
I Söråker äger och driver Sundfrakt egen hamn med järnvägsanslutning. Genom Sundfraktgruppens fastigheter möjliggörs flexibel terminal- och lagerhantering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078