23948sdkhjf

Bring säger upp 100 tjänstemän

Bring/Posten Norge minskar bemanningen i stabs- och stödfunktioner vid huvudkontoret i Oslo med 100 heltidstjänster.
Neddragningen är en anpassning till rådande marknadsläge och övriga verksamhetsförändringar i koncernen.
Under de senaste åren har Bring/Posten Norge genomfört stora omställningar. Fortsatt minskande brevvolymer, bieffekter av oljeprisfallet och generellt lägre aktiviteter på logistikmarknaden är bakgrunden till att Bring/Posten Norge har inlett en process för att reducera kostnaderna inom stabs- och stödfunktioner.
- Långtidsutsikterna är svagare och vi känner av konjunkturnedgången och osäkerheten på marknaden, säger Dag Mejdell, koncernchef i Bring/Posten Norge. Det är därför behov av anpassningar som stärker lönsamheten och gör oss konkurrenskraftiga även i framtiden.
Processen med att justera antalet anställda i stabs- och stödfuktioner startades för en tid sedan. Den här veckan blev det klart att neddragningen kommer att omfatta 80 – 100 heltidstjänster på årsbasis, förutom de 30 medarbetare som redan tackat ja till avtalspension. Processen genomförs i tät dialog med de förtroendevalda.
- Bring/Posten Norge har genomgått stora omställningar under många år och har erfarenhet av att hitta goda lösningar för medarbetare som blir övertaliga, säger Dag Mejdell. Jag upplever att det finns förståelse för att vi också måste göra ändringar inom stabs- och stödfunktioner för att förbättra vår lönsamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062