23948sdkhjf

GLC öppnar klimatsmart logistikcenter

Den 15 januari är det premiär för GLC:s nya logistikcenter i Gårdsten, Göteborg. I den nya anläggningen på 68 000 kvadratmeter kommer för första gången alla GLC:s verksamheter att samlas under samma tak. I anläggningen finns även Europas modernaste kyl- och fryslager på 6 000 kvadratmeter.
- Det nya centret gör GLC betydligt klimatsmartare, säger GLC:s vd Martin Salenius . Och självklart vill vi vara en god granne i vår nya stadsdel. Vi har börjat genom att sponsra Angereds FC.
GLC:s nya logistikcentrum blir nästan helt självförsörjande på värme genom att kyla från kyl- och fryslagret omvandlas till värme.
Logistikcentrumet inrymmer även en tankanläggning med HVO-diesel, RME 100 och deiselmix. HVO är fossilfritt och görs till 100 procent av förnybara råvaror och minskar koldioxidutsläppen med 88 procent. RME 100 är ett alternativt bränsle som reducerar koldioxidutsläppen med cirka 60 procent.
GLC framhåller att det nya centret ökar effektiviteten, inte minst genom att GLC:s delar nu samlas under ett tak för första gången.
GLC framhåller även att den effektivaste transporten alltid är den minst miljöskadliga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078