23948sdkhjf

OX2 tar över biogasanläggning av NSR

Från och med den 1 januari 2016 tar OX2 över NSR:s biogasanläggning utanför Helsingborg. Anläggningen har en kapacitet om cirka 80 GWh biogas samt 140-150 000 ton biogödsel per år.
OX2 som är känt för sin position inom vindkraft i Norden, arbetar även med andra förnybara energislag där bioenergi utgör ett viktigt satsningsområde. Den 1 januari 2016 tar OX2 över drift och utveckling av NSR:s biogasanläggning, vilket även innebär att 13 av verksamhetens nuvarande personal går över i anställning hos OX2.
- Det är fantastiskt roligt att OX2 får förtroendet att driva en av Sveriges största biogasanläggningar och vi ser fram emot att jobba tillsammans med den otroligt kompetenta personalen, säger Fredrik Olrog, vd i OX2 Bio.
Enligt honom kommer OX2 att utveckla verksamheten och ta vara på synergier mellan bioenergi och vindkraft.
- Den genomförda koncessionsupphandlingen är ytterligare ett steg i att utveckla NSR som ett strategiskt verktyg med hållbarhet och regional utveckling som ledstjärnor, säger Kim Olsson, vd i NSR.
Biogasen som produceras från avfall från NSR:s ägarkommuner i nordvästra Skåne samt från industrier och jordbruk kommer att användas som drivmedel, bland annat av stadsbussar och regiontrafiken i Skåne.
- OX2 vill driva omställningen till en fossiloberoende fordonsflotta, säger Fredrik Olrog. Biogas är redan det främsta förnybara drivmedlet för vägtransporter i Sverige och den kommer spela än en allt större roll framöver, inte minst inom tung trafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063