23948sdkhjf

Godståg spårade ur vid Frövi

Vid tretiden natten mot onsdagen spårade ett godståg ur i höjd med Frövi i Lindesbergs kommun. Ingen person kom till skada, men det blev omfattande skador på järnvägen.
Det var den sista vagnen på godståget som spårade ur i höjd med Frövi. Tåget körde sedan en längre sträcka vilket fick till följd att sliprar har skadats och kontaktledning har rivits ner.
Godstågets sista vagn spårade ur i en växel, och fortsatte norrut utan att tågets huvudledning bröts. Nödbromsen slog inte till. Trafikverket bedömer att godståget färdades cirka 10 km innan det stoppade på grund av spänningslös kontaktledning.
De materiella skadorna är mycket omfattande. Ett antal växeldriv och korsningar har skadats, och uppskattningsvis behöver Trafikverket byta cirka 30 kontaktledningsstolpar och cirka 14000 sllipers. Trafikverket behöver också laga själva rälsen, byta baliser och spårledningar. Tre broar måste också kontrolleras.
Påverkan på tågtrafiken
• Persontrafiken stannar i Lindesberg, Örebro, Skinnskatteberg och körs sen med buss på övriga sträckor.
• Norrgående godstrafik körs via Sala-Västerås.
• Sydgående godstrafik körs via Snyten – Eskilstuna-Katrineholm.
Den preliminära prognosen för trafikstart är årsskiftet och då inte med full trafik.
Transporter till pappersbruket Korsnäs planeras att komma igång under fredagskvällen. Ett antal sliprar och växeldelar behöver bytas på Frövi bangård innan spår 3 kan tas i bruk och därmed försörjningen till pappersbruket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096