23948sdkhjf

Bring tar över Svebol Logistics

Bring stärker sin position inom tempererade transporter i Mälardalen genom att förvärva Svebol Logistics. Förvärvet kompletterar Bring kompetensmässigt och ökar Brings kapacitet i den betydelsefulla Mälardalsregionen.
Svebol utför distributionstransporter av livsmedel till storhushåll, restauranger och butiker i Storstockholm och hela Mälardalen med 80 medarbetare och ett 60-tal egna fordon.
- Vi är glada att stärka vårt lag med Svebol, säger Thomas Tscherning, koncerndirektör i Bring Logistik Norden. De kompletterar Bring Frigo med kapacitet och kompetens som ger oss bättre möjligheter att erbjuda effektiva distributionslösningar i Mälardalen och nationellt. Dessutom har de, liksom vi, hög ambitionsnivå inom hållbarhet.
Martin Svedin, vd och hittillsvarande ägare i Svebol Logistics, framhåller att bolaget med Bring som ny ägare får bra förutsättningar att växa och utvecklas.
- Våra kunder får större nytta med ett bredare tjänsteutbud, säger han.
Svebol ligger, liksom Bring, i framkant med att utveckla miljöeffektiva logistiklösningar. Bland annat har man växlat till förnyelsebara bränslen (HVO) och deltar i det så kallade Off-Peak projektet med miljöeffektiva leveranser nattetid i Stockholm. Företaget, med säte i södra Stockholm, har fram till ägarförändringen varit privatägt och beräknas för 2015 omsätta cirka 100 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063