23948sdkhjf

Elektroskandia bygger ny logistikanläggning i Örebro

Elektroskandia Sverige har sedan en tid tillbaka arbetat hårt för etableringen av ett nytt logistikcenter i Örebro. Bolaget har nu nått en milstolpe och tecknat avtal med Tommy Allström Byggproduktion för byggnation av det nya logistikcentret.
Entreprenadformen är totalentreprenad.
Platsen för etableringen är vid trafikplats Munkatorp strax norr om Örebro intill E18/E20 i riktning mot Stockholm. Centrallager, kontor och yrkesbutik kommer att flytta till de nya lokalerna och inflyttning beräknas ske under 2017.
Byggnaden blir cirka 40 000 kvadratmeter, med en takhöjd på cirka 30 kontra 12 meter. Den del av byggnaden där takhöjden är 30 meter kommer att inrymma ett automatiserat höglager. Elektroskandia koncentrerar verksamheten till en byggnad, i dag har bolaget verksamhet i flera byggnader och dessutom använder externa lagerutrymmen, vilket inte är optimalt. I anslutning till lagerbyggnaden byggs lokaler för kontor och yrkesbutik.
- För att kunna möta framtidens krav och nå våra strategiska mål på lång sikt är detta en satsning som är nödvändig, säger Peter Landenberg, logistikdirektör i Elektroskandia.
Tommy Allström Byggproduktion är ett företag med framförallt inriktning mot logistik- och industribyggnationer. De finns i Lindesberg med upptagningsområde i hela Mellansverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094