23948sdkhjf

Norska posten rullar ut fler elfordon

Världens största kolonn med eldrivna postbilar körde nyligen från Drammen till Oslo. Där ska de 25 splitternya bilarna tjänstgöra under åren framöver.
Brings ägare Posten Norge har sedan i somras investerat i 241 nya eldrivna transportbilar. Det är ett viktigt steg för att reducera koncernens koldioxidutsläpp. Genom att samla flera fordon som drivs med alternativa drivmedel och el i centrumområden, är det möjligt att leverera brev och paket utan koldioxidutsläpp. De nya bilarna ska bidra till att Oslo får koldioxidfria postleveranser 2016.
- Posten Norge är överallt i hela landet och det samma gäller för våra bilar, säger Hans-Öyvind Ryen, regiondirektör i Posten Norge. Nu reducerar vi utsläppen och skapar mindre buller i Oslo. Det är bra för miljön, för våra kunder och för Posten Norge.
Posten Norge väljer miljövänliga fordon där det lämpar sig driftsmässigt och där det ger god ekonomi. Posten Norges miljöräkenskap visar att övergång till miljövänligare fordon har reducerat koldioxidutsläppen avsevärt och samtidigt gett koncernen besparingar i miljonbelopp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111