23948sdkhjf

Dachser kraftsamlar på hjälpinsatser

Barnens rättigheter, skola, yrkesutbildning och bevarande av naturresurser: Samtidigt som Dachser fortsätter sitt tioåriga samarbete med barnhjälporganisationen terre des hommes i den indiska delstaten Uttar Pradesh, utökar företaget sitt åtagande inom ytterligare projektregioner i Indien, Nepal, Brasilien och Namibia.
Under de kommande fem åren kommer logistikleverantören att investera mer än 1,1 miljoner euro i lokala hjälpprojekt som syftar till att förbättra människors livskvalitet genom att hjälpa dem att hjälpa sig själva.
– Logistik för människor, marknader och produktion närmare varandra, säger Dachsers koncernchef Bernhard Simon. Som globalt företag är det därför vår skyldighet att arbeta för förbättrade levnadsförhållanden för dem som inte får lika stor nytta av globaliseringen. Det krävs tålamod och långsiktighet för att få en hållbar effekt. Det är därför vi fortsätter att stötta arbetet hos terre des hommes lokala partners i Indien, samtidigt som vi också siktar in oss på andra länder och marknader.
Resultaten av projekt som genomförts under det senaste årtiondet visar på en hållbar förbättring av levnadsförhållandena för barn och tonåringar i 136 byar i den fattiga nordindiska staten Uttar Pradesh:
• Nästan 17 000 kvinnor och barn har fått information om sina rättigheter och hjälp att aktivt hävda dem i det demokratiska indiska samhället.
• Fler än 15 300 barn har utnyttjat möjligheterna till grundläggande utbildning. Cirka 60 procent av dem gick sedan vidare till statliga eller privata skolor. Antalet avhopp minskade med 40 procent.
• Cirka 4 700 barn – huvudsakligen flickor – läste vid olika center för yrkesutbildning och tog kurser i datoranvändning eller hantverk.
• Barn och tonåringar planterade mer än 14 200 träd på platser som tillhör projektet, 117 komposter och 112 biogassystem installerades och 100 familjer fick solcellsdrivna lampor som gör det möjligt för barnen att studera på kvällarna.
• 97 skolor fick specialtankar för dricksvatten och sanitetsanläggningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078