23948sdkhjf

Ystad och Trelleborg utreder hamnsamverkan

Politikerna i Ystads och Trelleborgs kommuner har för avsikt att lägga fram ett förslag om en utredning som ska visa hur ett samarbete mellan kommunernas hamnverksamheter kan gynna utvecklingen av båda kommuner ur ett regionalt perspektiv och med fokus på samhällsnytta, tillväxt samt långsiktig och hållbar utveckling av hamnverksamheterna.
Hamnarna är Ystads och Trelleborgs gemensamma nämnare och politikerna tror att det finns goda möjligheter att gemensamt arbeta med tillväxt och regional utveckling i ett gemensamt driftsbolag.
Utredningen ska göras ur ett kommun- och ägarperspektiv.
Startskottet för utredningen sker i samband med att respektive kommunstyrelses arbetsutskott i december fattar beslut om ett utredningsuppdrag till kommundirektörerna i Ystad och Trelleborg.
Under de senaste åren har det skett liknande hamnsamverkan i andra delar av landet. Några sådana exempel är hamnarna i Varberg och Halmstad som för några år sedan bildade Hallandshamnar. Det finns även exempel på gränsöverskridande hamnsamarbeten. Två sådana exempel är Copenhagen Malmö Port, CMP och hamnarna i Umeå och Vasa som drivs i det gemensamägda bolaget Kvarkenhamnar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096