23948sdkhjf

PostNord levererar i Volvoägares baklucka

Med Black Friday och julhandeln runt hörnet så lanserar Volvo Cars en ny, unik leveranslösning. Med Volvo In-car Delivery så kan konsumenterna få sina näthandlade varor levererade direkt till bakluckan på bilen.
Volvo In-car Delivery är ett samarbete mellan Volvo Cars, PostNord, leksaksbutiken Lekmer.com och nätmatbutiken mat.se.
Den svenska e-handeln fortsätter att öka. Prognosen i PostNords rapport E-barometern Q3 visar att näthandeln kommer att omsätta 50 miljarder 2015. Det är en ökning med sju miljarder jämfört med 2014. Julhandeln står för 5,4 av de där miljarderna och med den hektiska säsongen runt hörnet så lanserar Volvo Cars sin nya leveranslösning, som är helt i linje med konsumenternas ökade krav på valfrihet i leveransen.
- Vi på PostNord vill självklart finnas där kunderna finns och vi testar gärna nya leveransformer, säger Mathias Krümmel, försäljningsdirektör i PostNord Sverige. Leveranser direkt till bakluckan tror vi passar en del konsumenter väldigt bra. Det är både tidsbesparande och smidigt för mottagaren.
Själva leveransen är en väl genomarbetad process.
- När beställningen skickas iväg från avsändaren så får PostNord informationen, säger Cecilia Östensson, specialistsäljare Bud i PostNord. Mottagaren som har valt Volvo In-car Delivery får ett sms att svara på och berätta vart bilen kommer att stå under aktuell leveransdag och mellan vilka klockslag leveransen kan ske.
När paketet sedan ska levereras så är säkerhet nyckeln.
- Vi har tillgång till bilarna under en viss tid, säger Cecilia Östensson. Det finns en viktig säkerhetsaspekt att ta hänsyntill. Vi använder ett webbprogram som Volvo har skapat för produktions- och trafikledning. Där finns all leveransinformation och digitala nycklar till bilarna. Dedikerade budchaufförer får sina leveranser tilldelade av en trafikledare via en platta med webbprogram för leverans som Volvo har skapat. Den enskilda chauffören får bara information om just sina tilldelade leveranser. Det finns en stor säkerhet kring detta.
Via plattan kan chauffören se bilens exakta position på en karta och därför leverera även om mottagaren tvingas pakera en liten bit bort.
- Vi ankomst har chauffören möjlighet att lokalisera bilen genom programbaran i plattan som kan få bilen att tuta och blinka, säger Cecilia Östensson. Den digitala nyckeln som används för att öppna bilen är förbrukad efter leverans. Efter leverans får mottagaren en bekräftelse via sms.
Om leveransen av någon anledning inte kan genomföras så tas försändelsen till ett ombud.
-Vi är stolta över hur vi bidrar till e-handelns utveckling i Sverige och Norden, säger Mathias Krümmel. Men vi slår oss inte till ro. Vi ökar tempot snarare.
Volvo In-car Delivery erbjuds till Volvoförare i Göteborgsområdet som prenumererar på tjänsten Volvo On Call.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062