23948sdkhjf

UniCarriers expanderar inom plocktruckar

UniCarriers utökar sitt sortiment av plocktruckar och erbjuder en skräddarsydd lösning för att plocka på höjder upp till 3,4 meter med nya EPL 100. Trucken finns i två versioner och presenteras för första gången på Logistica i Utrecht till mässbesökarna.
De är 140 mm smalare och 400 mm kortare än UniCarriers tidigare plocktruckar för dessa applikationer samt 33 procent snabbare i höghastighetsläge. Den mångsidiga trucken snabbar därför upp plockprocessen och bidrar till att minska kostnaderna för materialhantering.
Av alla arbetsmoment inom materialhantering är orderplockning den mest arbets- och kostnadsintensiva.
Företag minskar därför sina logistikkostnader mest påtagligt genom att förbättra plockhanteringen. Detta är nu möjligt med UniCarriers nya plocktruckar EPL som rör sig snabbt i lagret med en standardhastighet på 9 km/h eller 12 km/h i höghastighetsläge.
Mellannivåplocktrucken har en lastkapacitet på 1 000 kg och beroende på modell, klarar plock på höjder upp på höjder upp till 2 800 mm eller 3 400 mm. Det ger bekväm orderplockning från lagerhyllor eller lastpallar. De ergonomiska egenskaperna hos EPL 100 bidrar till förbättrade arbetsprestationer och minskad trötthet hos föraren. Placeringen av reglagen kan justeras individuellt för varje förare och tillåter därmed enkel och bekväm användning av trucken. Dessutom gör det låga insteget som endast är 160 mm högt det enkelt och bekvämt för föraren att stiga på och av trucken, medan det dämpade golvet avsevärt reducerar förarens trötthet.
Förutom att reducera tiden för plockprocesser, maximerar EPL 100 även driftsäkerheten. Innan plockrundan startar, loggar föraren in sig på truckdatorn med en personlig PIN-kod. En sensor i golvet registrerar om föraren är ombord. Först då kan trucken startas. EPL är dessutom utrustad så att föraren kan gå bredvid trucken och manövrera den till fots. Andra säkerhetstillval är föraskyddstak samt sidogrindar på förarplatsen, som också är utrustade med automatiska sensorer. För truckar som arbetar över 1 200 mm är säkerhetsgrindar ett lagkrav. Om de inte är stängda på denna höjd, förhindrar trucken automatiskt ytterligare lyft av plattformen. För användning i enlighet med kraven i olika branscher och arbetsområden, kan EPL utökas med flera tillval, såsom Fleet Management-system eller anslutningar av mobila terminaler. Båda modellerna av EPL finns tillgängliga vid direktförsäljning och från UniCarriers återförsäljare från och med januari 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078