23948sdkhjf

NTG förvärvar Peak Logistics

NTG – Nordic Transport Group förvärvar aktiemajoriteten Peak Logistics med säte i Göteborg och med filial i Ranst, Belgien. Och NTG har siktet inställt på ytterligare förvärv framöver.
Omsättningen i Peak Logistics – med 12 medarbetare – uppgick 2014 till 137 miljoner kronor.
Peak Logistics är verksamt med transporter mellan Skandinavien och Frankrike/Benelux.
NTG – Nordic Transport Group – har sitt säte i Danmark och startades 2011. Huvudägare i Nordic Transport Group är Stefan Pettersson, Karsten Mathiesen, Morten Mathiesen och Jörgen Hansen. Företaget är ett av Skandinaviens snabbast växande speditionsbolag med 500 medarbetare, mer än 1 000 semitrailrar i sin flotta. Bolaget är verksamt med landsvägstransporter, lager- och tredjepartslogistiktjänster, flygfrakt och sjöfrakt.
Affärsmodellen i NTG är upplagd så att moderbolaget står för det affärsmässiga med finansiering och infrastruktur, men därefter är det upp till varje enskilt företag inom NTG att bygga upp en stark grund för vidare utveckling.
Partnerskapsmodellen ger enligt NTG entreprenörerna frihet att agera som de vill och ta de beslut som behövs för företagets framtid.
- I dagsläget har vi ungefär 500 anställda i över 30 företag i vår organisation, säger Stefan Pettersson till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Av dem är ett 90-tal partners eller delägare. Vår dörr står öppen för nya möjligheter och vi är lyhörda när det gäller nya samarbeten.
Stefan Pettersson framhåller att det finns ”enorma styrkor och möjligheter” med NTG:s modell.
- Som partner inom NTG blir man självständig utan att ta alltför stora risker, säger han. Istället erbjuds möjligheten att få satsa det man vill och tror på med uppbackning från en stark moderorganisation. Det borgar för riktigt goda affärer och lönsamma investeringar.
Till framtidsvisionen hör att öka antalet partners inom NTG:s organisation.
Enligt Stefan Pettersson har NTG en stark tillströmning av människor som vill och kan bidra till en fortsatt utveckling.
- Vår viktigaste vision och strategi för framtiden är att skapa tillvät som består genom nya start-ups och organisk utveckling.
Stefan förklarar att man även satsar på förnyelse med ett ungt team och framförallt ett nytt sätt att tänka kring effektiva affärer;
- Vi ska kunna operera smidigt och flexibelt utan onödiga kostnader när det gäller exempelvis IT och andra stödfunktioner, säger han. Att hela tiden tänka Lean och ständiga förbättringar gör oss ännu mer konkurrenskraftiga. NTG kan och ska alltid erbjuda en god service, för oss är det därför oerhört viktigt att träffa kunderna och inte enbart förlita oss på digitala lösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095