23948sdkhjf

Carlsberg och Kopparbergs samarbetar om logistiken

Nu inleder Carlsberg Sverige och Kopparbergs ett logistiksamarbete. Avtalet innebär att Carlsberg Sverige årligen kommer att transportera och distribuera volymer i sina logistiklösningar åt Kopparbergs.
- Jag ser mycket positiva effekter med affären på både lång och kort sikt, säger Joakim Ohlsson, Transport Manager i Carlsberg Sverige. Vårt gemensamma mål är att ytterligare effektivisera logistiken inom dryckesbranschen. Med samarbetet utvecklar vi ett nytt gränssnitt och ett nytt sätt att samverka för kundens och miljöns bästa.
Carlsberg är det enda bryggeri i Sverige som har en rikstäckande logistikorganisation med över 120 lastbilar, ett centrallager och 14 omlastningsdepåer. Samdistribution ger fördelar inom miljö, kostnader, IT, branschkunskap, kundservice och leveranssäkerhet.
- Vi ser en stor möjlighet att gemensamt utveckla logistikverksamheten, säger Mikael Pellrud, logistikchef i Kopparbergs Bryggeri. Detta känns som ett stort steg framåt i branschen och vi går in i samarbetet med full energi och största förtroende för vår nya logistikpartner.
Avtalet omfattar distribution samt fjärrtransporter från Kopparbergs till kunder i områdena Östersund, Umeå, Luleå, Sundsvall, Gävle, Mora och Stockholm.
- Det nya logistiksamarbetet är ett led i att, tillsammans med andra parter utveckla vår logistik, och är ett bra avstamp för vår kommande upphandling av inrikestransporter som ska vara klar våren 2016, säger Joakim Ohlsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062