23948sdkhjf

Tekniska verken kraftsamlar på laddinfrastruktur

Nu satsar Tekniska verken i Linköping, tillsammans med två andra större kommunalt ägda energibolag i Sverige, på att bli en av landets tre ledande aktörer inom laddinfrastruktur genom att bli delägare i Clever Sverige.
Clever Sverige är ett företag som jobbar för att det ska bli lättare att välja elfordon och har för det ändamålet utvecklat laddlösningar till elfordon hemma, vid arbetsplatsen och på offentliga platser med smidiga betallösningar.
Företaget, som ägs av energibolagen Öresundskraft och Jämtkraft, har erbjudit Tekniska verken i Linköping att komma in som en av tre huvudägare, vilket styrelsen för Tekniska verken beslutat att säga ja till.
- Vi tror starkt på konceptet, säger Anders Jonsson, vd i Tekniska verken. Ska det bli attraktivt att köra elbil måste det gå att ladda enkelt när man kör långa sträckor. Tekniska verkens mål är att minska fossila bränslen bland annat inom transportsektorn, där vi gjort stora satsningar på biogas. Biogasen fortsätter vi att utveckla parallellt med uppbyggnaden av laddinfrastrukturen, vilket kommer öka förutsättningarna att köra på förnyelsebar el. Biogas och el kompletterar varandra väl i syftet att nå en fossilfri fordonsflotta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062