23948sdkhjf

Motorbranschen satsar stort på utbildning

Motorbranschens Arbetsgivareförbund, MAF, satsar stort på utbildning i motorbranschen. Under 2016 startar MAF ett kvalitetssystem för branschens gymnasiala utbildningar.
MAF har länge arbetat med kvalitetsfrågan kopplat till branschens gymnasiala utbildningar. Kvalitetssystemet, med arbetsnamnet Motorbranschcollege, är ett stort och viktigt steg i detta arbete.
- Kompetensförsörjningen är en strategiskt viktig fråga för motorbranschen och vi ser att ett kvalitetssystem kan bidra och vi ser att ett kvalitetssystem kan bidra till en bättre kompetensförsörjning, säger Caj Luoma, chef för Utbildning och Arbetsmarknad på MAF och även vd i MYF. Utmaningen är inte bara att locka fler till branschen utan även att se till att de som går den gymnasiala utbildningen får med sig rätt kunskaper.
Verksamheten är tänkt att sätta igång så snart som möjligt. Ambitionen är att allt fler gymnasieskolor ska ansluta varefter som systemet implementeras.
- I vårt arbete med Motorbranschcollege har vi studerat kvalitetssystem som finns i andra branscher, säger Caj Luoma. Vi har även inlett en dialog med andra aktörer om en samverkan – det gäller If Metall men även MRF och Bil Sweden.
MAF hoppas på stöd från både återförsäljare, generalagenter och andra företag i branschen då det är på lokal och regional nivå som det verkliga kvalitetsarbetet kan och ska äga rum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329