23948sdkhjf

Still växer inom intralogistik

Still har fortsatt att utöka sin ledande marknadsposition inom lean-logistik genom att förvärva LR Intralogistik GmbH, per den 30 oktober 2015. LR Intralogistik är specialist på gaffelfri intern materialtransport med hjälp av vagntågskomponenter.
Still stärker därmed sin kompetens inom processorienterade materialflödeskoncept inklusive automatiserade lösningar. I LR Intralogistiks portfölj ingår att utveckla kundspecifika vagntågsystem med betoning på processäkerhet, kostnadseffektivitet, säkerhet och ergonomi.
Vid företagets bildande i slutet av 2009 hade LR Intralogistik redan ett nära samarbete med Still som en exklusiv partner inom vagntågsprodukter. Med en väl genomtänkt strategi och genom att kombinera sina styrkor inom utveckling, försäljning och service, har de båda företagen tillsammans uppnått en ledande position inom området produktionsförsörjning med vagntåg.
- Still vill också fortsatt inneha en ledande position på den dynamiskt växande marknaden för intelligenta, effektiva logistik- och materialflödessystem i framtiden, säger Thomas A. Fischer, CSO i Still GmbH. Still och LR Intralogistik har tillsammans betydande innovationspotential för att kunna tjäna framtida kundbehov.
Still tar tillvara på stora potentialer hos sina kunder genom att använda vagntåg, som passar till allt från enkla långa transporter till exakta cykelformade leveranskoncept. Still är även behjälpligt med rådgivning och planeringskompetens.
- På detta sätt uppnår Still en ökning av sin kompetens och marknadsnärvaro i utformningen och förvaltningen av komplexa materialflödeslösningar inom logistik, säger Thomas A. Fischer. Med tanke på den ökade efterfrågan på helt eller delvis automatisera logistikkoncept, erbjuder vagntåg en enorm tillväxtpotential för Still.
Stills vagntåg består av en truck och flera lastbärare, vilka kallas E-, B- eller C-ramar, på vilka vagnarna transporteras. Utan ytterligare lyftanordning, lastas vagnarna på lastbärarna som lyfts upp snabbt och tyst inför transport. Således servar en enkel resa med vagntåg ett stort antal decentraliserade tillverkningsplatser, där material levereras just in time, och färdiga komponenter transporteras bort.
Denna flexibelt synkroniserade produktionsförsörjning, med små materiallager garanterar minskad trafikvolym i fabriker, en lägre olycksrisk och ett effektivt nyttjande av personalen. Vagntågsystem är därför en integrerad del av framtidsinriktade lean-metoder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078