23948sdkhjf

Tradera-grundare ger TK Logistik luft under vingarna

Som ny huvudägare vill investmentbolaget Storskogen Industrier utveckla TK Logistik ytterligare. Daniel Kaplan, styrelseledamot i TK Logistik och styrelseordförande i Storskogen Industrier, ser goda utvecklingsmöjligheter för bolaget.
Daniel Kaplan är en av dem som år 1999 grundade Tradera – en av Sveriges största marknadsplatser.
TK Logistik är ett transportförmedlings- och logistikbolag med huvudkontor i Göteborg och platskontor i Malmö och Stockholm. Bolaget startades 2006 av Iréne Dahl Finn Dahl, Roger Eliasson, Mats Nordström, Håkan Fransson och en person som gick bort för några år sedan, som då lämnade sina anställningar på dåvarande Transportkonsulten Gruppen.
Det var i maj månad i år som Storskogen Industrier förvärvade TK Logistik.
Sedan starten har bolaget utvecklats och redovisade en omsättning för 2014 på 97 miljoner med god lönsamhet.
TK Logistik har för närvarande 16 medarbetare och Storskogen Industrier förvärvade bolaget i maj i år 2015 av grundarna och dåvarande ägarna. De förra ägarna jobbar fortfarande kvar i bolaget och Irene Dahl fortsätter som vd.
- TK Logistik passar väl in i Storskogen Industriers verksamhet, säger Daniel Kaplan till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Storskogen är en svensk företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag. Vi är privatägda och har till skillnad från till exempel riskkapitalbolag, inget exitperspektiv, utan har för av sikt att bygga långsiktiga värden för våra kunder, anställda och ägare.
Storskogen Industrier redovisade en omsättning för 2014 på 338 miljoner kronor med god lönsamhet.
Storskogen Industrier startades 2012. Utöver TK Logistik består industri- och logistikkoncernen av Berco Produktion, Scandinavian Terrain Vehicles, IMS Maskinteknik, ÅMV Production, Innovative Logistics och Gullängets Mekaniska.

Bildtext: Daniel Kaplan, styrelseordförande i Storskogen Industrier och styrelseledamot i TK Logistik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08