23948sdkhjf

Girteka investerar i skandinavisk speditör

Den stora Litauen-baserade åkeri- och logistikkoncernen Girteka Logistics förvärvar 40 procent av aktierna i danska Thermo-Transit med huvudkontor i Padborg och filialer i Norge, Finland, Schweiz, Polen och Spanien.
- Vi har i Thermo-Transit under 28 år byggt upp en internationell transportverksamhet, som har haft konstant tillväxt under alla år, säger Jesper Hansen, vd i Thermo-Transit. Vi måste dock erkänna att det måste till ännu större muskler för att vi ska kunna fortsätta med denna positiva utveckling. Därför passar en investerare som Girteka Logistics, som också är i branschen, perfekt. Vi ser mycket positivt på framtiden för Thermo-Transit.
Thermo-Transit är inriktat på transporter och hantering av färsk fisk från Norge och Danmark. Bolaget har egna fiskterminaler i Oslo ochPadborg, samt eget linjenät till alla europeiska länder. Det betyder att Thermo-Transit i eget system kan både hämta, hantera och distribuera färsk fisk, oavsett varifrån fisken kommer, eller vart i Europa den ska levereras.
- Vi har en klar strategi att erbjuda totallösningar till kunderna, och vi vill fortsätta växa, säger Jesper Hansen. Med en ny stark investerare ombord kommer vi även i fortsättningen att kunna flytta fram våra positioner.
Enligt Thermo-Transit och Girteka får Girtekas förvärv av 40 procent av aktierna i Thermo-Transit ingen påverkan på den dagliga ledningen av bolaget, som har cirka 500 medarbetare och med en omsättning för 2014 på motsvarande cirka 909 miljoner svenska kronor (687 miljoner danska kronor).
Jesper Hansen utesluter inte ytterligare tillväxt genom förvärv av mindre bolag. Han bedömer också att det finns ett behov av att anställa fler medarbetare till den danska verksamheten.
- Danmark ska även fortsättningsvis vara huvudkontor och utgångspunkt för alla våra aktiviteter, säger han. Med den nya investeraren kan vi säkra en solid och finansiell styrka i Thermo-Transit och därmed utöka våra danska arbetsplatser.
Girteka Logistics, med huvudkontor i Litauen, är en internationellt verksam transportkoncern med mer än 7 100 medarbetare och med en omsättning på mer än motsvarande cirka 4,4 miljarder svenska kronor (450 miljoner euro).
- Thermo-Transit är ett mycket starkt bolag med en stor tillväxtpotential, säger Kristian Kaas Mortensen, kommunikationsdirektör i Girteka Logistics. Bolaget kombinerar duktiga medarbetare med leveranser av hög kvalitet och har en solid kundbas. Vi är glada över att ha fått möjligheten att investera i Thermo-Transport och menar att denna investering kommer att stärka bolagets erbjudande till kunderna samtidigt som Girteka kommer att kunna lära mycket av Thermo-Transit.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078