23948sdkhjf

Teknisk högskola prisar Teslas logistikchef

Den ärofyllda utmärkelsen ”Årets alumn” delas varje år ut av Luleå tekniska universitet till framgångsrika tidigare studenter vid universitetet. En av årets vinnare är Peter Carlsson, Chef för inköp och logistik vid Tesla Motors.
Vinnarna av årets alumn 2015, är förutom Peter Carlsson, även Grete Solvang Stoltz, personaldirektör i LKAB och Rickard Kjellgren, gymnasielärare i Luleå och utsedd till Sveriges bästa lärare 2013, av Handelskammaren.
Peter Carlsson är inköpschef vidTeslas huvudkontor i Silicon Valley. Han tog sin ekonomexamen med inriktning på produktions- och kvalitetsstyrning vid Luleå tekniska universitet 1995.
- Det är jättekul och väldigt hedrande att få detta pris, säger Peter Carlsson. Nu blir jag en ännu stoltare bärare av Luleåfanan när jag befinner mig världen över. Det jag verkligen har fått med mig från min tid på Luleå tekniska universitet från inriktningen på min utbilddning, mot produktionsstyrning, är förmågan att ta sig an stora informationsmängder och kondensera dem. Det har jag haft nytta av under hela min karriär.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063