23948sdkhjf

30 förare och tjänstemän tvingas lämna Bring

Bring Inrikes godsverksamhet i södra Sverige planerar att varsla drygt 30 chaufförer och tjänstemän inom trafikproduktionen om uppsägning. Neddragningarna, som ska vara genomförda vid årsskiftet, är en del av förändringen av Brings inrikes godsverksamhet i Sverige mot en mer renodlad speditionsverksamhet.
Förändringen är ett led i att effektivisera verksamheten och att vända den negativa trenden då flera av bolagen brottas med kraftiga lönsamhetsproblem. Det bör dock betonas att Bring/Posten Norge koncernen som helhet redovisar tillfredsställande lönsamhet.
Bring, som ägs av norska posten, har de senaste åren expanderat rejält i Sverige genom förvärv av ett antal speditionsbolag och större åkerier, till exempel inrikesverksamheten i Ekdahls Åkeri, West Cargo Vårgårda, Combitrans och Transflex.
- Vi effektiviserar och samproducerar allt mer mellan Brings olika affärsområden, säger Peter Vallenthin, chef för Freight Forwarding i Bring Sverige till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Det innebär i sin tur att vi växlar upp inom andra områden. Vi har också samarbeten med regionala aktörer i flera delar av landet. Vi kommer fortsatt att ha ett rikstäckande erbjudande för styckegods, partigods och hellaster. Så sammantaget innebär förändringen både effektivisering för att vässa vår konkurrenskraft, men också offensiva åtgärder för att kunna erbjuda starka alternativ till kunderna.
Det senaste året har Bring Inrikes inlett samarbeten med regionala aktörer, bland andra Skellefteå Lastbilsstation i norra Sverige, MaserFrakt i Dalarna, Närkefrakt i Närke och LBC Frakt i Värmland.
Peter Vallenthin betonar att personalneddragningen i södra Sverige för närvarande är föremål för fackliga förhandlingar.
- Vi har för närvarande en pågående dialog med fackliga företrädare och räknar med att inom några veckor ha klart med hur många medarbetare som berörs av neddragningarna, säger han.

Fotnot: Personen på bilden har inget samband med artikeltexten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.469