23948sdkhjf

Triton avyttrar DSVM/GDL

Riskkapitalbolaget Triton säljer nu DSVM Group till de danska finansinstitutionerna FIH, PKA, Maj Invest och LD. DSVM Group äger bland annat GDL Transport som är en betydande aktör på den svenska åkeri- och transportmarknaden.
I samband med förvärvet kommer de nya ägarna att utse en ny ledning i DSVM Group i form av direktörerna Peter Korsholm, tidigare partner i Wallenberg-sfärens riskkapitalbolag EQT och Kent Arentoft, CEO i DLH.
- Vi bedömer att DSVM består av en grupp starka bolag med starka ledningsgrupper, kompetent personal och attraktiv affärsverksamhet som kan utvecklas och stärkas ytterligare, säger Peter Korsholm och Kent Arentoft. Vi har säkrat långsiktiga finansieringsavtal vilket ger oss ett bra utgångsläge.
DSVM Group är en av de ledande aktörerna inom transport-, logistik och miljöhanteringslösningar samt materialleverantörer för bygg- och anläggningsindustrin i Danmark och Sverige.
DSVM Group består av sju operativa dotterbolag med en omsättning på cirka 4,5 miljarder kronor per år och med 900 anställda.
De operativa bolagen är GDL i Sverige, DSV Transport och MiljöTeam i Danmark, RGS 90 i Sverige och Danmark, samt Nymölle och Vandrens i Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079