23948sdkhjf

Prologis köper mer mark i Göteborg

Prologis har tecknat arrendeavtal med Göteborgs Stad om att förvärva 130 000 kvadratmeter mark i Torslanda, i anslutning till Göteborgs Hamn.
Prologis planerar att utveckla ett antal logistikanläggningar på totalt cirka 65 000 kvadratmeter på den aktuella marken. Företaget förväntar sig att få tillgång till marken i februari i år.
- Göteborg är Nordens logistiknav och det har under lång tid funnits ett stort behov av moderna och strategiskt belägna logistikfastigheter, säger Allan Lavén, regiondirektör i Prologis Norden. Vi kommer att kunna färdigställa lokalerna i takt med att vi tecknar nya hyresavtal. Ett välkommet tillskott i Göteborg, eftersom vårt befintliga logistikcentra där, på 70 000 kvadratmeter, redan är fullt uthyrt.
Roger Strömberg, chef för investeringar och etablering på Business Region Göteborg, som hanterar affärsutvecklingen för Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i hela regionen, framhåller att etableringen av logistikcentret vid Hisingeleden, som omfattar 222 000 kvadratmeter, är en viktig del i Göteborgs stads ambition att bli det främsta logistiknavet i norra Europa.
- Prologis nya investering kommer ytterligare att förstärka Göteborgs starka handelstradition, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062