23948sdkhjf

Kommunen vill outsourca hamndriften i Gävle

Gävle kommun planerar att outsourca hamndriften i Gävle hamn och söker en finansiär till miljardinvesteringar i hamnen, rapporterar Gefle Dagblad.
Turkiska Yilport Holding – som bland annat är huvudägare i Gävle Container Terminal – är en av intressenterna.
Avsikten med att outsourca hamndriften är att bättre kunna möta framtidens behov av tjänster och investeringar och att bättre kunna klara ökad konkurrens.
Planen är att infrastrukturen i hamnen – det vill säga kajer, vägar och järnvägar – även i fortsättningen ska ägas av det kommunala bolaget Gävle hamn.
Planen är vidare att personal, maskiner, kranar och byggnader ska föras över till ett terminalbolag för att verksamheten ska kunna säljas till extern part.
Styrelserna för Gävle hamn och kommunkoncernens moderbolag Gävle stadshus har gjort i ordning ett sådant här förslag som kommunfullmäktige ska besluta om under våren.
Turkiska Yilport Holding – som är majoritetsägare i Gävle Container Terminal – är en av intressenterna som nu även vill ta över driften av Gävle hamn AB. Det finns även andra intressenter, enligt Fredrik Svanbom, vd i Gävle hamn AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062