23948sdkhjf

DHL behöver 10 000 nya paketkurirer

Deutsche Post DHL kommer under de kommande fem åren att värva paketkurirer som motsvarar 10 000 nya heltidsjobb. Skälet är bolagets kraftiga tillväxt inom paketleveranser.
Deutsche Post DHL bedömer att tillväxten kommer att hålla i sig ytterligare och räknar med att skapa ytterligare cirka 5 000 arbetstillfällen från 2020 till 2025.
För att klara tillväxten – som främst sker på den tyska hemmamarknaden – kommer nu ett antal lokala och regionala paketleveransbolag under DHL Delivery GmbH:s paraply att bildas. Dessa bolag kommer under de kommande veckorna och månaderna att rekrytera personal för denna kraftiga expansion.
Personalen som kommer att arbeta i de nya bolagen ska anställas i linje med regionala gällande kollektivavtal och arbetsförhållanden för speditions- och logistiksektorn, som har förhandlats fram av arbetsgivare- arbetstagarorganisationer i Tyskland. Deutsche Post DHL betonar att de arbetsvillkor som gäller för befintlig personal i Deutsche Post AG inte påverkas.
Utrullningen av de nya regionala bolagen där de nya bolagen tar över paketleveranser inom ramen för Deutsche Post DHL kommer att starta i Rostock, Berlin, Hamburg, Bremen, Frankfurt am Main, Wiesbaden, Nürnberg och Karlsruhe.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067