23948sdkhjf

DHL startar citydistribution med helikopter

DHL Express startar nu regelbundna cityleveranser i London med helikopter. Därmed ska köproblematiken övervinnas främst när det gäller leveranser mellan finanscenter i USA och Storbritannien.
De nya helikopterleveranserna i London innebär att DHL Express garanterar nästa dag leverans av brådskande försändelser från New York Boston och Chicago till Londons finansdistrikt. Transittiden reduceras därmed till endast en dag.
Med en flygning per dag från DHL:s nav på London/Heathrow-flygplatsen till Londons centrala delar tar sig helikoptern förbi alla köer i trafiken och kortar transporttiden till finansdistrikten vid Canary Wharf och London City med upp till en timme. En kurir från DHL Expresss möter helikoptern och ordnar den slutliga sträckan i leveranskedjan till bland andra finansbolag, konsulter och advokatbyråer.
- Genom den här nya tjänsten erbjuder vi våra kunder ännu snabbare leveranser och ännu högre tillgänglighet, säger John Pearson, CEO i DHL Express Europe. Och i synnerhet för finanssektorn och andra affärsverksamheter är tid pengar. Av det skälet strävar vi alltid efter att hitta mer innovativa och effektiva sätt att förflytta våra kunders försändelser. Med den första regelbundna helikopterservicen någonsin på den brittiska expressleveransmarknaden visar DHL sitt engagemang i att länka samman brittisk affärsverksamhet med den globala marknaden.
Det här blir den tredje helikoptern som introduceras i DHL:s luftburna nätverk. Tidigare har DHL med framgång infört liknande koncept i New York och Los Angeles.
Helikoptern som används i London är en Bell 206 Jet Ranger, som utför trafik för DHL via Heli-Charter Ltd. Helikoptern har en lastkapacitet på 300 kg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062