23948sdkhjf

Schenker och Maersk bildar ambitiös klimatpakt

DB Schenker och Maersk Line har ingått ett partnerskap om att reducera koldioxidutsläppen vid containersjöfrakter med 20 procent fram till 2020.
- Partnerskapet är en milstolpe i klimatskyddande arbete, säger Dr. Karl-Friedrich Rauch, hållbarhetsdirektör i DB Schenkers koncernmoder Deutsche Bahn AG.
Partnerskapet innebär att de båda bolagen ska ha sänkt koldioxidutsläppen med 20 procent år 2020 jämfört med nivåerrna för 2014.
- Detta är den första överenskommelsen mellan en global logistikleverantör och ett containerrederi, säger Dr. Karl-Friedrich Rausch, hållbarhetsdirektör i Deutsche Bahn och ledamot i ledningsgruppen för transporter och logistik i DB Mobility Logistics AG. Maersk Line är en viktig partner till oss. Tillsammans ska vi öka våra fraktvolymer och gemensamt ta ansvar för att värna om klimatet.
Ett av syftena med denna sexåriga överenskommelse är att öka kunders intresse för hållbar containersjöfrakt. Maersk Line är DB Schenkers förstaval av containerrederi eftersom man bedömer att den danska globalt verksamma rederijätten använder senaste tekniken när det gäller bränsleeffektiva fartyg och eftersom deras nätverk totalt sett har en hög standard när det gäller förbättringar inom hållbarhetsområdet.
- Partnerskapet uppmuntrar större transparens inom hållbara containersjöfrakter vilket kan medföra avsevärda förbättringar inom branschens hållbarhetsarbete, säger Vincent Clerc, Chief Trade and Marketing Officer i Maersk Line.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125