23948sdkhjf

Färdigkört för Girteka hos ledande matvarukedja

Coop Norge har fått nog av åkerikoncernen Girtekas lagöverträdelser och säger av det skälet upp sitt omfattande transportavtal med den litauiska åkerijätten.
En av de ledande matvarukedjorna i Norge - Coop Norge- säger upp sitt omfattande transportavtal med den litauiska åkerijätten Girteka. Skälet är de omfattande lagöverträdelser som åkeriet begått och den negativa rapportering om detta som skett i media och i sociala medier.
Coop Norge framhåller att man visserligen vet att några av de påståenden som riktats mot Girteka har varit missvisande och orättfärdiga. Samtidigt ser Coop Norge att en stor del av rapporteringen ger en korrekt verklighetsbild. Coop Norge framhåller vidare at Girteka har visat dåligt omdöme och begått flera misstag, vilket Coop Norge ser mycket allvarligt på.
- Så länge Girteka har varit transportör för oss och har fraktat varor för oss från kontinenten till Norge, så har vi haft en regelbunden dialog med dem och vi har följt dem på nära håll, säger Kristin Paus, kommunikationsdirektör i Coop Norge. Under avtalsperioden har de gjort en god insats för att förbättra sig inom viktiga områden, som till exempel säkerhet. Efter en total utvärdering har vi nu ändå beslutat att säga upp vårt avtal med Girteka. De kommer endast att köra för oss tills kontraktet löper ut under hösten i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062