23948sdkhjf

DHL sätter upp konsumentautomater

E-handeln från utlandet ökar kraftigt och DHL Express lanserar gula DHL SwipBox-automater på den svenska marknaden. Det innebär att konsumenterna inte behöver vänta in leveranser utan kan själva gå och hämta sina paket när det passar. Totalt ska 60 automater installeras i ett inledningsskede.
DHL Express har ingått ett partnerskap med det danska systemföretaget SwipBox. Samarbetet innebär att DHL Express kan erbjuda konsumenterna ett helt nytt leveransalternativ. Det innebär att konsumenterna själva kan hämta ut sina paket på gula DHL SwipBox-automater på olika strategiska platser runt om i Sverige.
DHL Express blir den första aktören i Sverige att lansera denna lösning. Det är den snabbt växande e-handeln som skapar behovet av en mer kundvänlig transportlösning. Leveranser till privatpersoner ökar stort och många konsumenter får sina leveranser till hemmet eller till sin arbetsplats. Med den nya lösningen kan de själva välja när de vill hämta försändelsen.
- I Sverige levererar vi flera tusentals paket från utlandet till privatpersoner varje månad och antalet stiger kraftigt, säger Ted Söderholm, vd i DHL Express Sverige. Utmaningarna för oss på DHL Express är att vi levererar till företag och privatpersoner på dagtid och då är många av dem på arbetet. Att lansera automater i butiker är en efterfrågad lösning och förenklar för dem som handlar från utlandet. Vi planerar en kraftig expansion med hundratals enheter inom en snar framtid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08