23948sdkhjf

Cargo Care Scandinavia får ny ägare

Jerker Nilsson, Robert Pivac och Niklas Nielsen tar via sitt bolag Jeroni Holding över samtliga aktier i det Helsingborgsbaserade speditionsbolaget Cargo Care Scandinavia av Bill Andersson.
Målsättningen för de nya ägarna är att fördubbla omsättningen i bolaget inom fem år genom att erbjuda lastbilstransporter till hela Västeuropa.
Jerker Nilsson har mångårig erfarenhet av transporter och spedition. Han började sin yrkesbana på dåvarande ERT som speditör. Jerker har även varit ansvarig för Europatrafiken på Globex Transport och därefter på Ontime Logistics.
Robert Pivac driver sedan 2006 bolaget Eurotrade, med fokus på transporter till Spanien. Eurotrade kommer att integreras i Cargo Care i samband med förvärvet. Både Jerker Nilsson och Robert Pivac kommer att arbeta aktivt inom Cargo Care och bidra med både erfarenhet och kompetens för att utveckla verksamheten vidare.
Den tredje delägaren – Niklas Nielsen – är investerare med bakgrund från bland andra investmentbolaget Pomonagruppen, som är inriktat på långsiktigt ägande i små och medelstora bolag.
- Jag har haft en dröm om att driva ett eget speditionsbolag och nu dök möjligheten upp att ta över Cargo Care Scandinavia, säger Jerker Nilsson till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Vi är glada att vi fått möjligheten att förvärva ett så fint och välskött bolag och ser fram emot att utveckla företaget vidare. Vårt mål de kommande åren är att förstärka kunderbjudandet genom att bli heltäckande på trafik till hela Västeuropa. Med en ännu starkare position på marknaden är målsättningen att på sikt nå en omsättning på cirka 250 miljoner kronor per år, med bibehållen god lönsamhet. Ökningen kommer att ske dels organiskt, dels genom nya förvärv. Detta innebär att vi löpande kommer att behöva nyanställa ett antal personer.
Verksamheten kommer att drivas vidare i samma anda som tidigare, med fokus på att erbjuda lastbilstransporter med hög kvalitetsnivå och med kunden i centrum. Samtliga transporter kommer även fortsättningsvis att styras och administreras från Cargo Cares kontor i Helsingborg.
Cargo Care Scandinavia bildades 1990 av Hans Lindén och Sven Åke Abrahamsson. 1994 skedde en ägarförändring då Bill Andersson och Karl Erik Nilsson förvärvade bolaget. Bill Andersson har de senaste tre åren varit ensam ägare.
Cargo Care Scandinavia har sedan starten bedrivit lastbilstransporter med fokus på Tyskland och Beneluxländerna. Omsättningen i Cargo Care uppgår i dag till 110 miljoner kronor. Den 5 januari i år övergick ägandet i bolaget till nybildade Jeroni Holding. Tillsammans med Eurotrade uppgår därmed omsättningen till 135 miljoner kronor per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078