23948sdkhjf

Ystad Hamn mot nya rekord

Framgångarna fortsätter för Sveriges tredje största färjepassagerarhamn som 2014 slog nya rekord. Tillströmningen av nya kunder har lett till att järnvägstransporterna ökade med 10 procent.
2014 slog Ystad Hamn rekord när det gäller antalet passagerare till Bornholm och även antalet personbilar totalt i hamnen.

– Det är glädjande att vi fortsätter nå nya rekordnivåer i hamnen. 2014 blev det näst bästa året någonsin. Framför allt är jag stolt över att vi befäster vår position som Sveriges tredje största färjepassagerarhamn. Vårt arbete med att öka tillgängligheten för resenärer genom att motarbeta gränshinder har lönat sig, säger Björn Boström , vd i Ystad Hamn Logistik AB.

Ny statistik från Ystad Hamn visar att totalt 1 775 083 passagerare reste till Bornholm och Świnoujście under 2014, vilket är en total ökning med 1,6 procent jämfört med 2013 som också var ett rekordår för hamnen. Även antalet personbilar ökade jämfört med fjolåret, och här slogs nytt rekord totalt för hamnen.

Under 2014 fick Ystad Hamn också en ny järnvägsoperatör i CFL Cargo Sverige AB som påbörjade sin trafik under hösten. Detta ledde till en ökning av hamnens järnvägstransporter med 10 procent.

–Ystad Hamn arbetar aktivt för att ständigt förbättra för såväl godstransportörer som passagerare och vi ser nu fram emot att välkomna ännu fler resenärer under 2015, säger Björn Boström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062