23948sdkhjf

AP Möller/Maersk avyttrar Maersk Broker Agency

AP Möller/Maersk-koncernen fortsätter att sälja ut verksamheter som inte klassas som kärnverksamhet och avyttrar av det skälet Maersk Broker Agency till det danska skeppsmäkleri- och logistikbolaget Shipping.dk med huvudkontor i Fredericia i Danmark.
Genom förvärvet stärker Shipping.dk sin ställning som en betydande aktör i Skandinavien inom agent- och stuveriverksamhet.
Övertagandet stärker Shipping.dk:s ställning i hela Skandinavien och är i linje med bolagets planer om ökad tillväxt och specialisering inom sin kärnverksamhet.
Shipping.dk har under de senaste åren genomfört ett antal förvärv i Skandinavien. 2011 förvärvade bolaget Franck & Tobiesen A/S som bland annat har kontor i Halmstad.
Efter förvärvet kommer Shipping.dk att ha 170 medarbetare på de platser i Skandinavien där bolaget bedriver verksamhet.
Maersk Broker Agency bildades 1915 av A.P. Möller som en oberoende dansk skeppsagentur med huvudkontor i Köpenhamn. Bolaget har därmed i likhet med Shipping.dk djupa rötter i det maritima Danmark med agent- och stuveriverksamhet som primära verksamhetsområden.
Shipping.dk bedriver stuveriverksamhet och lagerhusuthyrning skeppsklarering, befraktning linjetrafik och spedition. Bolaget är en del av USTC-gruppen, med verksamhetsområden som bland annat bränslehandel, shipping och rederiverksamhet med tankfartyg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094