23948sdkhjf

Frode Laursen startar chaufförsakademi

Frode Laursen A/S har i nära samarbete med TSU (Transportsektorens Uddannelsefond – ATL och 3F) skapat möjligheten att bilda en egen chaufförsakademi - Frode Laursen Driver Academy vars målsättning är att utbilda fler unga chaufförer för transportbranschen.
Avsikten med pilotprojektet är att skapa ett intresse för chaufförsutbildning, samt att få unga personer att stanna kvar i utbildningen. Pilotprojektet har den nuvarande danska godschaufförsutbildningen som utgångspunkt, men med några justeringar som ska göra utbildningen mer attraktiv för unga personer.
Frode Laursen A/S konstaterar att transportbranschen i dag lider av att genomsnittsåldern på en dansk chaufför ligger på omkring 50 år och att det inte utbildas tillräckligt med nya chaufförer för att täcka de naturliga avgångarna, som antingen beror på pension eller brist på förnyelse av EU:s kvalifikationsbevis.
Frode Laursen A/S är av uppfattningen att chaufförsyrket inte har den status som det förtjänar. Det krävs självständighet, stor yrkeskunskap samt en säker hand för att vara chaufför i dag.
Frode Laursen A/S är dessutom av uppfattningen, att en normallön för en dansk chaufför på cirka 25 000 danska kronor i månaden och en årslön på cirka 400 000 danska kronor inklusive tillägg och övertid, är på en nivå som är bättre i paritet med andra branschen.
Frode Laursen A/S konstaterar att kör- och vilotidsreglerna i dag sätter en naturlig gräns för hur många timmar en chaufför får köra.
Frode Laursen A/S framhåller att branschen har behov av fler kvalificerade chaufförer och att man hoppas att pilotprojektet ska bidra till att attrahera fler unga personer.
Frode Laursen A/S framhåller vidare att man är övertygad om att det finns många unga personer som gärna vill utbilda sig till lastbilschaufförer och att man vet att en stor del av denna grupp går förlorad eftersom de inte känner sig tillräckligt starka att kunna genomföra utbildningen.
Frode Laursen A/S har av dessa skäl i samarbete med TSU och Tradium Djursland bildat en chaufförsakademi med målsättning att rekrytera 20 potentiella chaufförslärlingar som ska erbjudas den nya chaufförsutbildningen.
Bolaget har lagt vikt på att unga chaufförslärlingar ska få varsin ”fadder” under en stor del av utbildningen, eftersom säkerhet, kvalitet och service spelar en avgörande roll.
Frode Laursen A/S konstaterar att transportbranschen de senaste åren har varit en av de mest kontrollerade branscher, primärt när det gäller till exempel kontroll av kör- och vilotider och körkortskontroller.
Av det skälet ser Frode Laursen A/S det som sin plikt att förbereda nya chaufförer på denna verklighet.
Frode Laursen A/S vill genom en egen chaufförsakademi säkra att man är kapabel att täcka den naturliga avgången av chaufförer i bolaget, och därutöver utveckla några nya chaufförer till transportbranschen som förhoppningsvis på ett motiverande sätt vill vara med och säkra fortsättningen för en viktig yrkeskategori i Danmark.
Frode Laursen A/S har i dag 55 lärlingar och elever fördelade inom chaufförer, lager, verkstad, administration, spedition och transportledning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078