23948sdkhjf

Nytt verktyg kollar förares behörighet

Inom kort lanseras ett system som går ut på att taxi-, buss- och åkeriföretag i en sökning kan kontrollera om en förare har giltig behörighet.
Det nya systemet för behörighetskontroll lanseras under våren, då Svenska Taxiförbundet tillsammans med Transportstyrelsen öppnar upp en webbservice. Taxi-, buss- och åkeriföretagen laddar upp en fil med de aktuella förarnas personnummer och får, om förfrågan skickats in före klockan 17, besked senast klockan 06 morgonen efter om huruvida respektive förare har giltig behörighet.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna erbjuda ett lättillgängligt alternativ för att kontrollera förares behörigheter. Vi hoppas nu på bred uppslutning för att resenärer och andra trafikanter ska kunna lita på att landets yrkesförare har sina behörigheter i ordning, säger Mikael Kyller, Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

– Sveriges Åkeriföretag ser den här tjänsten som en positiv och efterlängtad möjlighet. Att det är enkelt, snabbt och pålitligt att säkerställa de anställdas behörighet underlättar åkarnas vardag, kommenterar Sveriges Åkeriföretags vd Rickard Gegö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063