23948sdkhjf

Stena och Scandlines avyttrar Helsingborg - Helsingör

First State Investments förvärvar via en europeisk infrastrukturfond färjelinjen Helsingborg – Helsingör av Stena och Scandlines.
Linjen Helsingborg – Helsingör drivs i dag genom ett joint venture mellan Stena och Scandlines med ett ägande på 50 procent var. Från slutet av januari i år kommer First State European Diversified Infrastructure Fund FCP-SIF överta linjen, inledningsvis med operativt stöd av Stena och Scandlines. I köpet ingår de fem fartyg som trafikerar linjen och den kommer fortsätta marknadsföras under namnet Scandlines Helsingborg – Heslingör.
Alla anställda i Stena Line Öresund AB och HH Ferries A/S, som ägs av Stena och inkluderas i affären, kommer fortsätta på samma villkor som före förvärvet. Kunderna kommer inte att uppleva att verksamheten förändras jämfört med idag.
Inom Stenas färjeverksamhet ligger fokus fortsatt på att utveckla de 23 linjerna och 40 fartyg. Strategin är att växa inom frakt- och passagerarverksamheten för att förbättra det ekonomiska resultatet.
- Konkurrensen på Öresund är mycket hård och vi är övertygade om att det kommer att gynna såväl kunder som anställda på linjen med en enda ägare, säger Carl-Johan Hagman, vd i Stena Rederi och Stena Line. Med sin expertis och 20 års erfarenhet av investeringar inom transport och infrastruktur är vi övertygade om att First State blir en mycket bra långsiktig ägare.
Carl-Johan Hagman framhåller att man inom Stena Line nu fortsätter att fokusera på sin kärnverksamhet med längre linjer och RoPaxkonceptet, där man kan erbjuda transport- och logistiklösningar till sina fraktkunder och prisvärda produkter och resor till sina passagerare.
- Vi är glada över att ha ingått avtal om övertagande av linjen Helsingborg-Helsingör, säger Marcus Ayres, Partner på First State. Den är av avgörande betydelse för infrastrukturen i Öresundsregionen. Vi representerar främst europeiska pensionsfonder med långsiktigt perspektiv och vi ser fram emot att samarbeta med medarbetare, ledning och det lokala om att säkra linjens fortsatta framgång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.88