23948sdkhjf

Ny järnvägssatsning i Eskilstuna

En ny verkstadsdepå för tåg etableras i Eskilstuna, i direkt anslutning till Eskilstuna station.
Mälab har tecknat ett 25-årigt avtal med Eskilstuna kommun om att hyra en ny verkstadsdepå för underhåll av tåg, med driftstart under den andra halvan av 2017. Fyra verkstadsspår är planerade, ett reservdelslager, en hall för utvändig tvätt, sanering och avisning samt ett spår för uppställning, med plattformar och tak för invändig tvätt av tågen. Depån kommer att upplåtas av den trafikoperatör och fordonsleverantör som plockar hem trafikuppdraget och den slutliga utformningen kommer att anpassas efter de fordon som är aktuella.

Den nya verkstadsdepån byggs för underhåll av 33 nya regionaltåg som köps in för att trafikera Mälardalen, men beräknas utveckla järnvägskompetensen för regionen och på så vis gynna även godstrafiken och kombiterminalen Eskilstuna Logistik.

– Verkstadsdepån är givetvis avsedd för Mälabs persontrafik men är självklart viktig även för Eskilstunas logistiksatsning. Den innebär att den fina järnvägskompetens som finns i regionen kan hållas kvar och utvecklas ytterligare, med fler personer inom området, ny kompetens och ökade resurser för underhåll och service. Konsekvenser som självklart är positiva även för vår kombiterminal och järnvägen i logistikparken, säger Tommy Spångberg, Eskilstuna Logistik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062