23948sdkhjf

NTEX tar över Godstrans

NTEX förvärvar Godstrans i Helsingborg och säkerställer därmed inrikestransporterna med ett 50-tal svenskregistrerade lastbilsekipage.
De senaste åren har NTEX satsat hårt på att utveckla sin styckegodshantering, både i Sverige och i övriga Europa. Verksamheten har utvecklats på ett mycket positivt sätt men ställer samtidigt högre krav. Förvärvet av Godstrans bidrar till att företaget även framöver kommer kunna svara upp till god kvalitet och stort kundfokus, vilka är grundbultarna i hela NTEX.
Godstrans, som varit en viktig samarbetspartner till NTEX när det gäller expansionen i Europa, har en starkt utvecklad inrikestrafik, som dagligen trafikerar Sveriges samtliga postnummerområden (10-98).
– Förvärvet av Godstrans, som bland annat innefattar ett 50-tal svenskregistrerade ekipage, innebär att vi säkerställer kvaliteten i våra inrikestransporter, säger NTEX vd, Dan Ericsson.
Per Berggren på Godstrans framhåller att bolaget redan har ett gott och nära samarbete med NTEX.
- Genom att bli en del av samma familj ser vi stora möjligheter att vidareutveckla vårt serviceerbjudande till existerande kunder, säger han. Bland annat genom NTEX internationella profil, liksom att vår personal kan erbjudas spännande utvecklingsmöjligheter i en större organisation.
I och med förvärvet kommer NTEX även att förfoga över en 6000 kvadratmeter stor terminal.
- Terminalen har öppet dagligen året runt och som ur ett geografiskt perspektiv har ett perfekt strategiskt läge för vår verksamhet, säger Dan Ericsson. En annan mycket stor och viktig fördel är att vi får en större och bredare kompetens inom inrikestransporter, terminalhantering och lagerhållning.
Förvärvet innebär att NTEX förstärker sin inrikes trafik och tillsammans med befintlig Norrlandstrafik formas ett starkt affärsområde ”inrikes”. Ny Affärsområdeschef blir Per Berggren, tidigare vd i Godstrans.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141