23948sdkhjf

GDL samordnar kommunfrakter i Kalmarområdet

GDL Transports Kalmarkontor har vunnit upphandlingen om samordnad distribution av livsmedel och övriga varor till kommunala enheter i Kalmar-, Nybro- och Torsås kommuner.
De tre kommunerna vill minska antalet transporter och har av det skälet beslutat att samordna leveranser av de varor som ska till kommunernas olika verksamheter.
Överklagandetiden har nu passerat, vilket innebär att GDL Transport kan starta detta uppdrag i slutet av första kvartalet 2015.
I ett inledningsskede är det livsmedelstransporter till kommunala verksamheter i de tre kommunerna som ska samordnas. Därefter kommer även övriga varugrupper att omfattas av detta både miljövänliga och kostnadseffektiva distributionskoncept. Genom att samordna distributionen av varor minskar miljöbelastningen. Säkerheten runt skolor och olika verksamheter ökar när antalet transporter minskar.
Uppdraget kommer att sysselsätta ett par lastbilar och kommer även att innebära utökade personalinsatser.
GDL Transport har etablerad erfarenhet av samordnad distribution till kommunala enheter. Sedan tidigare utför GDL:s Kristianstadskontor samordnade transporter till kommunala enheter i Kristianstad kommun.
- Det är mycket glädande att GDL Transport har vunnit denna upphandling som är strategiskt viktig för oss, säger Mathis Svensson, Affärschef i GDL Transport.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.438